(links) Initiatiefneemster Sara Claeskens

Nieuwe app "Handycab" boekt taxi voor mensen met een beperkte mobiliteit in Brussel

Mensen met een beperkte mobiliteit kunnen in Brussel voortaan een aangepaste taxi boeken via de applicatie "Handycab". Ze moeten dus niet meer alle taximaatschappijen afbellen om te horen of er een taxi beschikbaar is.

Vandaag begint de Week van de Mobiliteit, en dat is een mooie gelegenheid om allerlei initiatieven in de schijnwerpers te zetten. Omdat iedereen mobiel moet kunnen zijn, is Brussels minister-president Rudi Vervoort blij met de lancering van een nieuwe dienst door de taxisector, die in de eerste plaats gericht is op personen met een beperkte mobiliteit.

Ze krijgen een aangepaste taxi en een opgeleide taxichauffeur

Sara Claeskens, Handycab

Wie een aangepaste taxi nodig heeft, kan dus op één reserveringsplatform terecht. De "handycab" is een gezamenlijk initiatief van de gebruikers, hun verenigingen en de taxibedrijven en biedt tal van voordelen: "Ze gaan veel sneller bediend worden. Ze krijgen ook een taxichauffeur die een opleiding heeft gekregen, die weet hoe je hen op de beste manier kan helpen. Het is een taxi die volledig aangepast is aan hun noden. En ze gaan kunnen volgen waar hun taxi precies is, zo hoeven ze niet bijvoorbeeld een kwartier buiten te wachten", zegt initiatiefneemster Sara Claeskens van Handycab.

"We hebben met veel mensen samengewerkt die een beperkte mobiliteit hebben. En heel vaak hoorden we van hen dat er lange wachttijden zijn, geen aangepaste taxi, en dat ze lang buiten moesten wachten" gaat Claeskens verder. "En met die nieuwe applicatie zijn dat allemaal problemen die verholpen zijn."

Meest gelezen