Al 2.800 controles en 30 arrestaties bij Operatie Nachtwacht in Antwerpen

De Antwerpse politie heeft de voorbije weken al 30 mensen opgepakt bij Operatie Nachtwacht, de grote actie tegen nachtelijk geweld in het drugsmilieu. Daarbij zijn intussen 2.800 mensen gecontroleerd, meldt de politie nu. 30 mensen zijn opgepakt, er zijn ook drugs, geld en wapens in beslag genomen.

Na verschillende granaataanslagen en schietincidenten besliste de stad Antwerpen om 's nachts en overdag meer controles te doen. 

Sinds de start van die grote actie op 4 september -  die de naam "Operatie Nachtwacht" kreeg -  heeft de Antwerpse lokale politie al 30 arrestaties verricht tijdens controleacties tegen drugsgeweld en -criminaliteit. Er werden meer dan 2.800 mensen, 2.350 voertuigen en 69 panden gecontroleerd. De politie zet dagelijks minstens 50 extra mensen in voor de actie, die ontmoedigend moet werken maar ook informatie moet opleveren over de meest recente golf van drugsgerelateerde aanslagen.

Tijdens "Operatie Nachtwacht" voert de politie extra patrouilles en controles uit in de districten Borgerhout en Deurne, zowel in uniform als anoniem. De focus ligt op 's avonds en 's nachts, wanneer de meeste gewelddadige feiten zoals beschietingen en granaataanslagen worden gepleegd.

Er werden ook wat verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen: 120 xtc-pillen, 112 gram cannabis, 65 gram cocaïne en kleine hoeveelheden amfetamines en hasj. De politie nam ook 12.500 euro cash in beslag en vijf verboden wapens. Twee drugspanden werden verzegeld.

Meest gelezen