Houthalen-Helchteren heeft het hoogste aantal coronabesmettingen in Limburg: "We moeten dit stabiliseren"

Houthalen-Helchteren is al enkele dagen de gemeente met het hoogste aantal coronabesmettingen in Limburg. Alle evenementen zijn afgelast, en de gemeente wacht de Nationale Veiligheidsraad af om verdere stappen te ondernemen. 

De voorbije 2 weken zijn er 67 besmettingen bijgekomen in Houthalen-Helchteren. Burgemeester Alain Yzermans (SP.A) denkt dat het te maken heeft met de start van het schooljaar. "We hebben een 4-tal scholen waar 1 of 2 besmettingen zijn vastgesteld, zowel in het lager als in het middelbaar onderwijs. En er waren besmettingen binnen 3 families verspreid over de ganse gemeente." Maar de burgemeester relativeert de cijfers ook, want de voorbije dagen is er een lichte dalende trend. "We hopen dat de cijfers dus ook zullen stabiliseren." 

De burgemeester benadrukt nog eens de basisregels. "Volg de hygiënemaatregelen, hou afstand, gebruik je mondmasker en vermijd drukke plaatsen." En hij wacht op de Veiligheidsraad morgen en de mogelijke nieuwe richtlijnen. Donderdag volgt een bijeenkomst van de  gemeentelijke crisiscel, waar de cijfers worden bekeken en beslist wordt of maatregelen moeten worden bijgestuurd. Sowieso zijn alle evenementen in de gemeente afgelast tot het einde van september. 

Meest gelezen