Kerstmarkt Leuven gaat sowieso door: "Openluchtfoodmarkt en een apart plein voor kerstshopping"

De 33ste editie van de Leuvense kerstmarkt gaat dit jaar door, ondanks corona. Er zal een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden. En de kerstmarkt wordt opgedeeld in een horecagedeelte en een apart plein voor de kerstshopping.

Door corona zijn al heel wat evenementen afgelast, maar de Leuvense kerstmarkt gaat wel door. "We hebben alle goedkeuringen gekregen om de kerstmarkt te laten doorgaan van 9 december tot 20 december", vertelt organisator Dirk Pinte.

Coronaveilig

Er worden heel wat maatregelen genomen om er een coronaveilige kerstmarkt van te maken. "Voor de bezoekers zal er eenrichtingsverkeer zijn", zegt Pinte. "En de kerstmarkt wordt in twee gedeeld, je krijgt een horecagedeelte en een shoppinggedeelte. Alle horecastanden worden samengebracht op het Hooverplein, dat wordt een openluchtfoodmarkt. Ze krijgen een eigen tent waar ze ook een terras kunnen maken. En de bezoekers zullen zich moeten registreren. En op het Ladeuzeplein krijg je dan de kraampjes waar je kerstartikelen kan kopen."

Camera's

Op de kerstmarkt zal maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten zijn. "De exacte aantallen kennen we nog niet", zegt Pinte. "Maar er zullen in ieder geval camera's hangen waarmee we kunnen zien hoeveel mensen er op de kerstmarkt aanwezig zijn." 

Meest gelezen