KFC Witgoor Sport in Dessel klaagt quarantaineregels aan: "Dit ruikt naar competitievervalsing"

Voetbalclub KFC Witgoor Sport in Dessel zal dit weekend opnieuw een match spelen nadat de gehele spelerskern gedurende 14 dagen in quarantaine zat. De club spreekt daarbij van competitievervalsing, want tijdens de verplichte quarantaine hebben zij niet voor de match kunnen trainen. "We hebben om uitstel gevraagd, maar dat is geweigerd", vertelt sportief verantwoordelijke Jens Cuypers in "Start Je Dag" bij Radio 2 Antwerpen.

Voetbalclub KFC Witgoor Sport in Dessel zal deze zaterdag weer een wedstrijd spelen. Dat doen ze voor het eerst nadat de gehele spelerskern gedurende 14 dagen in quarantaine zat. Het gaat om een match tegen KFC Turnhout. 

Verplichte quarantaine

Vorig weekend moest KFC Witgoor Sport de match tegen KFC Nijlen annuleren. Twee weken geleden kreeg de voetbalclub namelijk te horen dat één van de spelers positief getest was op corona. Uit voorzorg is de hele ploeg getest en in quarantaine geplaatst. Nog één andere speler bleek daarbij besmet. "Volgens het wedstrijdreglement mogen we een wedstrijd annuleren als er minstens vijf spelers of twee doelmannen in quarantaine zitten", vertelt sportief verantwoordelijke Jens Cuypers in "Start Je Dag" bij Radio 2 Antwerpen. 

We hebben maar één keer kunnen trainen op 14 dagen tijd. 

Jens Cuypers, KFC Witgoor Sport

Competitievervalsing

Dit weekend zal de ploeg opnieuw het beste beentje voorzetten. "De wedstrijd tegen KFC Turnhout van komend weekend mogen we niet annuleren. We hebben om uitstel gevraagd, maar dat is geweigerd omdat de quarantaineperiode voorbij is", vertelt Cuypers. Met die beslissing is de club niet tevreden. "We hebben maar één keer kunnen trainen op 14 dagen tijd. Wat mij betreft, ruikt dit naar competietievervalsing."

Toch hebben de spelers zin in de match, vooral na een lange periode thuiszitten . "Dit weekend willen we de ploeg van de Kempen worden", klinkt het. 

Meest gelezen