Diepenbekenaar Kobe (22) en drie vrienden proberen wereldrecord “escaperooms uitspelen in 24 uur” te verbreken

Kobe Heleven (22) uit Diepenbeek doet samen met drie vrienden binnenkort een wereldrecordpoging: het meeste escaperooms uitspelen in 24 uur. Het huidige record behoort nu nog tot enkele Russische spelers en staat op 22 escaperooms in 24 uur. “Dat record moet gewoon naar België komen”, zegt Kobe Heleven. 

Op 3 oktober om 7 uur ’s morgens zullen Kobe, Rob, Lieze en Pieter-Jan een poging doen om het wereldrecord “het meest uitgespeelde escaperooms in 24 uur” te verbreken. Dat kan niet van de ene op de andere dag, ze oefenen redelijk veel. “We trainen momenteel in Brussel”, vertelt Kobe. “Het wordt nog spannend, want we zijn nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. Het doel is uit te breken uit 23 of 24 escaperooms.” 

Ik denk dat er weinig dingen mooier zijn, dan van je hobby je job maken

Kobe Heleven

Kobes passie voor escaperooms is twee jaar geleden begonnen in Leuven, toen zijn vriendengroep eens iets anders wilde gaan doen dan bowlen of paintballen. Ondertussen hebben Kobe en Rob samen een escaperoombedrijf waar ze concepten bedenken en escaperooms uittekenen. Hetzelfde geldt voor Lieze en Pieter-Jan. Zij werken ook in een (ander) escaperoombedrijf. “We spelen zelf heel graag”, zegt Kobe. “Ik heb ondertussen al meer dan 125 escaperooms gedaan en de andere drie ook veel. Dan leer je wel in de huid kruipen van de makers en sneller verbanden leggen." Maar dat het niet gemakkelijk zal worden, maakt hij ook duidelijk: “Je kan nooit goed genoeg voorbereid zijn. Het zal toch een harde strijd worden, daar ben ik zeker van.”

De wereldrecordpoging gaat door in escaperooms in Gent en Aalst. Dat was voor het team een bewuste keuze, omdat ze de escaperooms daar nog niet kennen. Er zal ook een timemanager aanwezig zijn, die de groep naar de verschillende escaperooms zal brengen en checkt of ze op schema zitten en wanneer ze kunnen eten. Verplaatsingen worden namelijk meegerekend in de tijdsmeting.

Meest gelezen