Thuis, op pad of in wagen luisteren naar beste gesprekken en podcasts van VRT NWS nu nog makkelijker via onze app

De audiopagina van de VRT NWS-app heeft een update gekregen. Hierdoor kan je makkelijker dan ooit de belangrijkste gesprekken uit “De ochtend” en “De wereld vandaag” herbeluisteren én vind je onze podcasts als “Planeet Frank”, “De afspraak op vrijdag” en “Björn in the USA” in een vingerknip terug. Ook in de wagen gaat luisteren nu nog vlotter via jouw digitale dashboard.

Heb je de nieuwsapp van VRT NWS nog niet op je telefoon of tablet staan? Download hem gratis via de App Store (Apple) of Google Play (Android).

Het nieuws staat niet stil en ook de manier waarop jij het nieuws beleeft, verandert elke dag. Daarom werken wij voortdurend aan nieuwe en betere manieren waarop je het aanbod van VRT NWS kan ontdekken. Zo zit de audiopagina van onze nieuwsapp in een nieuw jasje. Luisteren kan nu nog vlotter én met meer gebruiksgemak.

Als je op de knop “Luister” onderaan rechts in onze app klikt, kom je bij “NWS select” terecht. Dat is een selectie van de meest interessante en relevante gesprekken uit “De ochtend” en “De wereld vandaag”, de duidingsprogramma’s in de ochtend en in de late namiddag op Radio 1. In de toekomst zal je daar ook fragmenten uit programma’s van de andere radionetten van de VRT kunnen beluisteren.

(Lees voort onder de afbeelding)

Podcasts

Naast “NWS select” biedt onze vernieuwde audiopagina een groot hoofdstuk podcasts aan. Dat zijn uitzendingen of programma’s die je op eigen verzoek kan afspelen. Het gaat onder meer om “Planeet Frank” (waarin weerman Frank Deboosere vertelt over opvallende natuurfenomenen, het klimaat of grote vraagstukken zoals overbevolking), “De afspraak op vrijdag” (waarin Wetstraatjournalist Ivan De Vadder je elke vrijdag bijpraat over het reilen en zeilen in de politiek) en “Björn in the USA” (waarin onze correspondent in de VS Björn Soenens je een inkijk biedt in de grote verhalen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan).

Bovenaan vind je telkens de meest recente podcasts, maar je kan ook luisteren op basis van tijdsduur of gewoon naar de reeks die je verkiest. Onze app houdt ook bij welke podcasts je al deels hebt beluisterd zodat je die later voort kan afspelen.

(Lees voort onder de afbeelding)

Luisteren onderweg: superhandig!

Dit alles in de wagen beluisteren kan voortaan nog makkelijker want dankzij deze update ondersteunt onze app nu ook Carplay (voor gebruikers van het besturingssysteem van Apple) en Android Auto (voor gebruikers van het besturingssysteem Android). Hierdoor kan je VRT NWS toevoegen aan je digitale dashboard - waar wellicht ook enkele van je andere favoriete apps, zoals bijvoorbeeld je telefoonapp, Whatsapp, Spotify, Google Maps,... te vinden zijn - en onderweg luisteren naar NWS select, onze podcasts, maar ook het meest recente (regio)nieuws én streams van VRT radio

Meest gelezen