Organisator Boekenbeurs krijgt bescherming tegen schuldeisers

Door de coronacrisis zit de organisator van de Antwerpse Boekenbeurs, Boek.be, in zware financiële problemen. Boek.be heeft bescherming gekregen tegen schuldeisers, en werkt aan een herstructureringsplan. Sinds het schrappen van de beurs in april is er geen geld meer binnengekomen. 

Sinds het afgelasten van de Boekenbeurs in april is er geen geld meer binnengekomen. De leden van de organisatie - onder anderen de uitgevers - hebben nu geld op tafel gelegd. "Iedereen heeft ons gesteund, unaniem. Ik was er zelfs door ontroerd", zegt Vé Bobelyn van Boek.be. "Nu is het aan ons om op zoek te gaan naar oplossingen."

Eerder had de organisatie al aangekondigd dat er noodgedwongen in het personeelsbestand geschrapt zal moeten worden.

Meest gelezen