Planten krijgen een tweede leven in het plantenasiel in Genk

In milieu- en natuurcentrum het Heempark in Genk is er een plantenasiel geopend. Mensen kunnen er planten binnenbrengen die ziek of te groot geworden zijn. Initiatiefnemer Simon Spaepen: "Wij willen een leerschool zijn waar plantenliefhebbers samen vanalles kunnen bijleren over planten."

In het Genkse milieu- en natuurcentrum het Heempark is deze week een asielcentrum voor planten geopend. Iedereen met zieke of te grote planten kan die binnenbrengen in het plantenasiel. De planten krijgen er een tweede leven en ze worden, eens ze weer gezond zijn, ter adoptie aangeboden. Initiatiefnemer Simon Spaepen wil op die manier mensen sensibiliseren om bewuster met planten om te springen. 

Wij willen een leerschool zijn waar plantenliefhebbers samen vanalles kunnen bijleren over planten

Simon Spaepen, initiatiefnemer plantenasiel Genk

"Nu kunnen mensen zowel planten doneren als bloempotten, sierpotten en plastieken binnenpotjes, maar vanaf oktober gaan we ook planten ter adoptie beschikbaar stellen. Dus dan kunnen mensen langskomen en als ze dan een plant willen adopteren, kunnen ze zien welke plant het beste bij hen past, bij de woning en bij de plaats waar ze de plant willen zetten. Zo kiezen we in samenspraak de juiste plant voor de juiste persoon", besluit Simon Spaepen. 

Meest gelezen