Antwerpse TikTokster haalt miljoenen likes met haar aaibare struisvogels Flodder en Blue

Wendy Adriaens uit Wuustwezel behaalde met haar struisvogels maar liefst 3 miljoen likes op TikTok. De struisvogels, Flodder en Blue, zijn echte knuffelvogels. Wendy danst zelfs met hen. "Struisvogels zijn gevaarlijke dieren, maar ik heb hen heel goed opgevoed", zegt Wendy. 

"Ik ging vroeger altijd naar een struisvogelboerderij, maar ik wilde die dieren ook aanraken en dat kon niet", vertelt Wendy Adriaens bij Radio 2 Antwerpen. "Ik ging vroeger vaak naar de struisvogelboerderij, maar ik wilde de dieren ook aanraken en dat mocht daar niet. Toen ik hoorde dat er een aantal kuikens in een productiecircuit terecht gingen komen, heb ik die gered. Nu kan ik dus zo veel knuffelen als ik wil." 

Gevaarlijke dieren

Struisvogels worden vaak gezien als gevaarlijke dieren, maar daar is op Wendy's sociale media niets van te merken. "Struisvogels kunnen inderdaad gevaarlijk zijn, maar ik heb mijn struisvogels opgevoed vanaf het begin. Ik heb er heel veel tijd in gestoken", zegt Wendy. "In het begin was ik zeker 6 uur per dag met hen bezig."

Mijn video's hebben volgens mij succes, omdat veel mensen bang zijn van struisvogels

Wendy Adriaens, Struisvogelfluisteraar

Wendy is verbaasd door het aantal volgers en likes. "Ik denk dat het is omdat het nieuw is. Zelf ben ik ook al een tijd aan het zoeken naar een account met struisvogels, maar ik vind geen gelijkgestemden. De meeste mensen zijn bang van struisvogels. Ik denk dat de filmpjes daarom veel aandacht trekken."

(lees verder onder de video)

Naast Flodder en Blue, is er ook flodderkip Nina. "Nina is een batterijkip die ik gered heb. Ze komt altijd naar me toe en houdt van knuffelen", vertelt Wendy. 

Meest gelezen