Dries De Bondt wint het BK Wielrennen: "Het is een echt mirakel"

Dries De Bondt is de nieuwe Belgische kampioen wielrennen. In het supporterscafé in Londerzeel hebben ze zijn overwinning gisteren flink gevierd. "Zijn comeback is een echt mirakel" klinkt het daar. Want De Bondt revalideerde van een zware val waarbij hij in coma terechtkwam.

Ook Ingrid Spiessens van het supporterscafé van Dries in Londerzeel is blij met de overwinning van Dries De Bondt: "Het was zeker een verrassing, maar aan de andere kant wisten we dat het parcours hem goed lag. Het enige jammere is dat ons suppporterscafé op dat moment gesloten was want het was onze rustdag. Maar we hebben toch onmiddellijk alles versierd om het café open te krijgen, en de supporters en Dries zelf  te verwelkomen."

Hij is bezeten van wielrennen

Dries komt zeker geregeld het supporterscafé binnen om bijvoorbeeld eens een spaghetti te eten: "Hij is een open, vriendelijke maar stille jongen, maar als je er mee aan de praat geraakt, dan blijft hij doorgaan. Zeker als het over wielrennen gaat, hij is ervan bezeten", lacht Ingrid.

Comeback na zware val

De overwinning van Dries de bondt is toch opmerkelijk, want vijf jaar geleden hing zijn leven even aan een zijden draadje na een zware val in Vendée in Frankrijk. Daar mistte hij een bocht tijdens een afdaling en werd met zijn hoofd tegen een muur gekatapulteerd.  In het ziekenhuis van Nantes werd de jonge renner een tijdlang in kunstmatige coma gehouden waar hij snel revalideerde, en nauwelijks een half jaar later maakte hij z'n comeback. "Het is echt een mirakel", gaat Ingrid verder. "We zijn zo trots op hem."

Ook Dries moet er blijkbaar nog aan wennen dat hij nu Belgisch kampioen is, zegt Ingrid: "Hij is z'n supporters in elk geval niet vergeten, want gisterenavond rond 23.45u is hij nog langsgeweest om te komen vieren."

Meest gelezen