Gebrekkige fietssnelwegen en fietspaden langs gewestwegen in Limburg: "Nog te veel moordstrookjes"

De meeste fietspaden langs de gewestwegen in Limburg scoren slecht, dat blijkt uit nieuwe cijfers van Wegen en Verkeer die het Belang van Limburg kon inkijken. Ook de kwaliteit van de fietssnelwegen in Limburg is ondermaats. 

Vorig jaar werd ruim 530 kilometer aan fietspaden gecontroleerd in Limburg. En de helft verkeert in slechte tot zeer slechte staat, alleen in Oost-Vlaanderen is de toestand nog iets slechter. "Her en der in Vlaanderen hebben we nog heel smalle fietsstroken langs de weg, moordstrookjes als het ware", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). "Dat is Vlaanderen niet waardig. Dus we willen nu investeren in onze fietsinfrastructuur. 

Fietssnelwegen

Uit de controles van Wegen en Verkeer blijkt dat de kwaliteit van de fietssnelwegen nog slechter is. "Uit dat rapport blijkt dat maar 20% van de fietssnelwegen in Limburg voldoet aan de normen", gaat minister Peeters verder. "We moeten echt een tandje bijsteken in Vlaanderen. Voor dit jaar heb ik daar  180 miljoen euro voor vrijgemaakt en volgend jaar zal daar nog eens 75 miljoen euro extra bijkomen. En Limburg mag daar een belangrijk deel van krijgen, gezien Limburg het slechtste rapport heeft."

Meest gelezen