Radio 2

Geen versoepeling van mondmaskerplicht in Leuvense straten

De mondmaskerplicht die momenteel geldt in een aantal straten en op enkele pleinen van de Leuvense binnenstad blijft ongewijzigd. Ondanks de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad wil burgemeester Ridouani voorlopig geen versoepeling invoeren. Ridouani zegt dat de maskerplicht goed ingeburgerd is en wijst op de drukte in de stad na de terugkeer van de studenten. Eind september volgt een evaluatie.

"We merken dat de mondmaskerplicht door iedereen zeer goed wordt opgevolgd", zegt burgemeester Ridouani. "Het blijft een belangrijk signaal om te beseffen dat het virus nog altijd aanwezig is en dat het aantal besmettingen in ons land toeneemt. Die maatregel blijft belangrijk zeker na de terugkeer van de studenten." De stad Leuven zal eind deze maand de situatie opnieuw bekijken.

Meest gelezen