Gentse Overpoort gisteravond rustiger dan maandagavond

In de Overpoortstraat, in de Gentse studentenbuurt, was het gisteravond rustiger dan maandagavond, bij de start van het academiejaar. Toen was het er erg druk, en daar kwam veel kritiek op. Burgemeester Matthias De Clercq (Open VLD) besliste daarom om niet meer dan 1.750 studenten tegelijk toe te laten in de Overpoortstraat. En dat leek gisteravond te werken.

De Overpoortstraat is traditioneel een drukke uitgaansbuurt voor studenten, en ondanks de waarschuwingen, was het maandagavond heel druk. Er waren te veel studenten, velen hielden geen afstand van elkaar en anderen droegen geen mondmasker. Door de kritiek is beslist het aantal bezoekers te beperken tot 1.750. Ook de straat is ietwat aangepast, en er zijn extra controles op het naleven van de coronamaatregelen.

Serieuze boetes en afgebakende terrassen
Eva Houpels, politie Gent

"Het blijft niet alleen bij aanmanen en waarschuwen,", zegt Eva Houpels van de Gentse politie : "We geven maar één waarschuwing. Daarna zullen we verbaliseren. En afhankelijk van de inbreuk, kan de boete serieus oplopen. Iemand die geen mondmasker draagt bijvoorbeeld, krijgt een boete van 250 euro. 

De terrassen in de Overpoortstraat zijn intussen ook afgebakend van de rest van de straat. Eva Houpels: "De terrassen staan mooi aan de kant, en er is een vrije doorgang voor de hulpdiensten. Daardoor kunnen er ook jongeren gewoon door de straat wandelen zonder dat de terrassen overrompeld worden. 

Intussen blijven de coronacijfers in ons land nog altijd stijgen. In de week van 13 tot 19 september kwamen er elke dag gemiddeld 1.374 bevestigde besmettingen bij. Dat is 60 procent meer dan de week daarvoor. En ook het aantal mensen in het ziekenhuis blijft stijgen.

Bekijk de reportage uit "Het Journaal."

Video player inladen...

Meest gelezen