SYC PHOTO

Gentse studenten kunnen caravan huren als tijdelijk kot

Gentse studenten kunnen een caravan huren voor een paar dagen als zij tijdelijk een kot nodig hebben. Matilde en Iris van jeugdherberg Treck Hostel Gent baten een indoorcamping uit met verschillende kleine caravans. "Welkom bij de kotmadammen" is hun ludieke leuze.

De toeristische sector heeft het moeilijk sinds de coronacrisis. Dat merken ze ook bij jeugdherberg Treck Hostel in Gent. "De afgelopen zomer was niet zo goed. Juli viel nog mee, augustus was helemaal niet goed. Normaal gezien komen bezoekers van overal in de wereld, maar nu kwamen vooral Belgische gezinnen die op fietsvakantie waren", legt uitbater Iris Van Audenhove van Treck Hostel Gent uit. De start van het nieuwe academiejaar heeft Iris en Matilde geïnspireerd om op een creatieve manier mensen aan te trekken. Studenten kunnen een caravan huren op een camping als zij maar een paar dagen een kot nodig hebben. 

(lees verder onder de foto)

Coronaveilig op kot

Het is niet zomaar een kot, maar een kleine caravan, coronaveilig afgezonderd van andere studenten. Iris en Matilde zijn de zogenaamde "kotmadammen" van dienst en baten een indoorcamping uit, een camping binnen dus. "We hebben een grote indoorcamping geïnstalleerd in een oude steenbakkerij van 1860", legt Iris uit. "Sinds 4 jaar staan daar verschillende vintage caravans in. Die hebben elk een eigen terrasje vooraan en een zitruimte binnenin. Iedere caravan heeft ook zijn eigen thema, we hebben er zelfs een in carbardouchestijl met rode stofjes."

Een student die niet op kot zit, wil misschien het studentenleven wel proeven voor een paar dagen
Uitbater Iris van Treck Hostel Gent

Niet moeten pendelen

Iris beseft dat veel studenten nu misschien beslissen om helemaal niet op kot te gaan. Vaak wordt een beroep gedaan op thuisonderwijs, dus is de kost van het huren van een kot voor een jaar niet altijd nodig. Maar af en toe wil een student wel eens het kotleven proeven: "Een student wil het echte studentenleven misschien wel eens ervaren. Of een gemakkelijkere verbinding hebben dan altijd maar heen en weer te moeten pendelen. Zo'n caravan leent zich er zeker toe om dan een paar dagen van het kotleven te proeven."

(lees verder onder de foto)

FienCools

Goede internetverbinding

De camping heeft een keuken, douches, linnen en heel belangrijk: een heel goeie wifiverbinding. "Er is ook een bar waar de tafels ver genoeg uit elkaar staan. Daar kunnen ze studeren als ze willen, en er is ook een ontspanningsruimte met een pingpongtafel."

De aanvragen lopen binnen, voor korte periodes als voor langere periodes. "Er is iemand die twee weken stage heeft en een tijdelijk verblijf nodig heeft." De jeugdherberg probeert het zo betaalbaar mogelijk te houden: "Het zit tussen de 25 à 30 euro per nacht, hangt af van het aantal nachten dat de student wil komen logeren. Als er een langer verblijf nodig is, kunnen we goedkoper dan dat gaan."

Meest gelezen