Geurhinder in Lembeek: "Na 26 jaar loopt het afvalwater nog altijd via de straat de Mollebeek in" 

Bewoners van de Trompstraat in de Vlaams-Brabantse gemeente Lembeek klagen over een geurhinder. In 1994 besliste de gemeenteraad daar rioleringswerken uit te voeren, maar 26 jaar later loopt het huishoudelijk afvalwater nog altijd via de straat de Mollebeek in.

De straat heeft nog altijd geen riolering en daardoor loopt het vervuilde afvalwater naar de Mollebeek en zo komt het terecht in het natuurgebied van de Oude Zenne, zegt gemeenteraadslid voor N-VA Benjamin Swalens: "De bewoners klagen steen en been omdat al dat vervuilde water voor geurhinder zorgt. In de zomer stinkt dat enorm, in de winter bevriest dat water en het is een hele steile straat, dus erg gevaarlijk wanneer daar ijs ligt en je moet daar met de fiets of met de wagen over."

Verschillende partners

Schepen van Openbare Werken Johan Servé bevestigt het probleem, maar in het geval van de Trompstraat zijn ze afhankelijk van verschillende partners: "Dat is een heel vervelende zaak. We zitten daar met verschillende partners en in die acht jaar dat ik daar schepen van Openbare Werken ben, is er mij beloofd om daar werken uit te voeren. Eén van die partners is Aquafin, en zij moeten innames van gronden doen en dat verloopt niet altijd vlot. Wij zijn zelf vragende partij om als stad daar zo snel mogelijk werk van te maken."

Meest gelezen