2006 Getty Images

Medeoprichter en gitarist Tommy DeVito van The Four Seasons op 92-jarige leeftijd overleden

Tommy DeVito, zanger, gitarist en medeoprichter van de Amerikaanse band The Four Seasons is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Frankie Valli, de frontman die samen met DeVito aan de basis lag van de groep, op Twitter. 

Tommy DeVito was opgenomen in een ziekenhuis nabij Las Vegas, en had het coronavirus opgelopen. Volgens de nieuwssite NJ.com is hij ook aan COVID-19 overleden. The Four Seasons was in de jaren zestig een van de weinige groepen die de concurrentie aankon met The Beatles. Ze zijn onder meer bekend voor hits als "Big girls don't cry", "Walk like a man" en "December ‘63 (Oh what a night)".

In 1970, vijf jaar voordat "Oh what a night" uitkwam, had Tommy DeVito The Four Seasons al verlaten. Hij was het naar eigen zeggen beu om heel de tijd rond te reizen en op te treden. DeVito verkocht zijn aandeel in de groep aan frontman Francis Castelluccio, later Frankie Valli, en keyboardspeler Bob Gaudio.

DeVito richtte The Four Seasons (toen nog The Four Lovers) op in de jaren 50 samen met onder meer Frankie Valli, nadat hij in verschillende andere bands had gespeeld. Valli maakte het overlijden van zijn vroegere collega bekend op Twitter:

In 1956 waren The Four Seasons voor het eerst op nationale televisie te zien in "The Ed Sullivan show" met "You're the apple of my eye", toen nog onder hun oorspronkelijke naam The Four Lovers:

Gitarist Tommy DeVito is goed voor een aantal bijzonder aanstekelijke gitaarriffs, zoals deze in "Let's hang on" uit 1965:

Meest gelezen