www.davidbarbe.be

Limburgse feestzaaluitbaters zijn blij met de versoepeling van de coronamaatregelen

Recepties en trouwfeesten krijgen nieuwe regels. Heel wat uitbaters van feestzalen in Limburg wachtten al langer op een versoepeling van de coronamaatregelen. Ze zijn dan ook heel blij met de nieuwe regels. 

Vanaf 1 oktober gelden nieuwe regels: zo mag je elke maand per persoon nauw contact hebben met maximum 5 mensen buiten je gezin, zonder afstand of mondmasker. Professioneel georganiseerde evenementen zoals recepties of trouwfeesten krijgen ook dezelfde regels als de horeca. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers. Maar dansen mag niet. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Video player inladen...

Alleen lekker eten en drinken geven is niet genoeg op dit moment

Tom Deweyer van feestzaal Watt17 in Heusden-Zolder

Tom Deweyer van feestzaal Watt 17 in Heusden-Zolder zal daarom met zijn feesten meer inzetten op beleving: "Alleen lekker eten en drinken geven is niet genoeg op dit moment. We zijn aan het kijken of we kunnen werken met projecties op de tafel, zingende obers die we kunnen inschakelen of de gerechten aanpassen aan de omgeving. "

Tine Vandendriessche baat feestzaal La Jouissance in Gingelom uit . Ook zij is blij met de versoepeling. Maar voor haar komt het allemaal een beetje te laat. "Heel het drukke trouwseizoen dat deze zomer op de planning stond, is net achter de rug. De laatste trouwfeesten van de komende drie weekends zijn de afgelopen weken geannuleerd. Ik verwacht niet dat die nu plots wel gaan doorgaan."

Meest gelezen