REPORTERS

Onderzoek naar vergiftiging van zanger Andrei Lugovski wordt toch voortgezet

Het onderzoek naar de mogelijke vergiftiging van Andrei Lugovski wordt dan toch voortgezet. De Oostendse tenorzanger, bekend van Idool, belandde 2 jaar geleden in het ziekenhuis en lag zelfs een tijd in coma. 

Na onderzoek bleek de zanger thalium in zijn bloed te hebben, een stof die ook in rattenvergif zit. Er werd een onderzoek gestart, onder meer naar een paar vrouwelijke superfans van de zanger. Maar dat leverde niets concreet op. Ook andere sporen liepen dood. Dus wou het parket de zaak afronden zonder dader.

Leven in angst

Maar blijkbaar is er nog een andere vrouw in de kennissenkring van de zanger die ook symptomen had die op vergiftiging konden wijzen. Haar symptomen zijn wel milder. Lugovski en zijn advocate hebben zelf een haarstaal van haar laten onderzoeken en daar blijken nu ook resten van thalium in te zitten. Advocate Virginie Cottyn hoopt op een doorbraak in de zaak: “Er waren heel veel sporen. We hopen nu dat het onderzoek door die nieuwe persoon in een stroomversnelling kan geraken. En dat op die manier bepaalde vragen kunnen worden opgelost. Mijn cliënt leeft al jaren in angst. Hij is heel erg vergiftigd geweest. De persoon die dat gedaan heeft, loopt nog altijd rond.”

Meest gelezen