Opnieuw gijzeling in Forensisch Psychiatrisch Centrum op Linkeroever

In het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) op de Antwerpse Linkeroever heeft vannacht opnieuw een gijzeling plaatsgevonden. Twee mannen hielden twee vrouwelijke personeelsleden gegijzeld in een kamer. Na tussenkomst van de speciale eenheden van de politie is de gijzeling beëindigd rond halfdrie 's nachts. Niemand raakte gewond. Drie maanden geleden was er ook al een gijzeling in het FPC. 

De politie van Antwerpen kreeg gisterenavond rond tien uur een oproep over een gijzeling in het FPC op Linkeroever.  Twee mannelijke patiënten hielden twee vrouwelijke personeelsleden gegijzeld in een kamer. Om half drie 's nachts zijn de speciale eenheden tussengekomen, na enkele uren onderhandelen. De twee geïnterneerden werden overmeesterd en opgepakt. Ze zullen later vandaag voor de onderzoeksrechter worden geleid, het parket vraagt om hun aanhouding. De slachtoffers werden bevrijd en er raakte niemand gewond.

In de nacht van 25 op 26 juni vond er ook al een gijzeling plaats in het FPC aan de Beatrijslaan. Toen werden twee personeelsleden gegijzeld en opgesloten in een kamer door drie geïnterneerden. Na intensieve onderhandelingen konden de slachtoffers worden bevrijd. Ook toen vielen geen gewonden. 

"Het blijft erg uitzonderlijk dat zoiets gebeurt", zegt directeur patiëntenzorg Ruben van den Ameele. "Het is wel betreurenswaardig dat het op korte termijn twee keer voorvalt, ondanks alle inspanningen die ons personeel elke dag doet. We gaan nu opnieuw analyseren wat we kunnen verbeteren."

In het Forensisch Psychiatrisch Centrum zitten geïnterneerden, dat zijn mensen die een misdrijf hebben gepleegd, maar die ontoerekeningsvatbaar zijn verklaard, en die psychische hulp nodig hebben.

 

 

 

Meest gelezen