Radio 2

Nog altijd drukke lijnbussen in de spitsuren: verbetering op komst

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) belooft dat de overdrukke bussen van De Lijn in de spitsuren binnenkort ondersteuning gaan krijgen. Er duiken nog altijd filmpjes online op van kinderen en jongeren die voor en na school op een overvolle bus zitten. 

"Op 1 oktober is de deadline", zegt minister Lydia Peeters. "Dan komen er privébussen om de lijnbussen tijdens de drukke ochtend- en avondspits te versterken." Dat er ondersteuning kwam, beloofde ze tien dagen geleden. Het gaat om 300 bussen van bus- en autocarbedrijven die 600 ritten zullen uitvoeren. Vanaf 1 oktober rijden zij tijdens de drukke ochtend- en avondspits achter de lijnbus aan.

Minister Peeters beseft dat de nood op sommige plaatsen hoog is. “Ik zit er iedere dag achter dat het op 1 oktober van start kan gaan, want als het weer slechter wordt, dan gaan meer mensen afhankelijk worden van het openbaar vervoer.”

Als het weer slechter wordt, dan gaan meer mensen afhankelijk worden van het openbaar vervoer

Minister Lydia Peeters

De inzet van privébussen is ook een goede zaak voor de busmaatschappijen, want veel van hun bussen staan ​​nu stil.  

Meest gelezen