Foto: Facebook

Inbrekers rammen bankkantoor met bulldozer in Kapelle-op-den-Bos, getuige filmt de ramkraak

In Nieuwenrode, een deelgemeente van Kapelle-op-den-Bos, hebben onbekenden vannacht een bankkantoor geramd met een gestolen bulldozer. De daders zijn nog op de vlucht. Volgens het parket is er geen buit gemaakt.

Rond halfvier vannacht werd het Crelan-bankkantoor op een drieste manier overvallen. "De overvallers hebben in een bedrijf in de buurt geprobeerd om vrachtwagens te stelen", vertelt burgemeester Renaat Huysmans (N-VA). "Dat is mislukt, maar ze hebben wel een bulldozer kunnen bemachtigen. Bij een landbouwer uit de buurt hebben ze ook een zware jeep met aanhangwagen meegenomen, die ze hebben achtergelaten. Vervolgens hebben ze met de bulldozer minutenlang op de gevel van het bankkantoor ingereden, om zo een bankautomaat te bemachtigen. De eigenares, die boven de bank woont, zei dat ze bang was dat het hele gebouw zou instorten."

De bulldozer werd gestolen bij een bedrijf in de buurt: “Onze bulldozer was ontvreemd, en daarmee hebben ze geprobeerd om de kluis te forceren, zegt zaakvoerder Jan Smets. "Er waren ook spanriemen weg, gasflessen en branders. We hebben wel een vermoeden dat de daders een dag eerder al op prospectie geweest zijn om te kijken waar alles stond, want dat konden ze anders niet weten.”

Gevlucht naar Nederland

Buurvrouw Diane zag het allemaal gebeuren. “Dan hoorde ik een knal, en een tweede knal kwam en zelfs een derde. En dan ben ik wel gaan kijken en toen zag ik dat er een gemaskerde man heen en weer liep. Hij had een grote kei vast en wou daar een voorbijganger mee bekogelen die kwam kijken. Hij heeft ook met een kei naar een voorbij rijdende wagen gegooid. Dan is de politie gekomen en de gangsters zijn langs de achterkant van de bank gaan lopen.” Op hun vlucht stalen ze nog een voertuig, waarmee ze richting Nederland wegreden. De vluchtauto is intussen teruggevonden in Bergen-op-Zoom.

Er was eerst sprake van dat de daders buit hadden gemaakt, maar het parket van Halle-Vilvoorde zegt nu dat dat niet klopt. De bankautomaat was nog intact.

Een buurtbewoner filmde de ramkraak. Bekijk hieronder die beelden:

Video player inladen...

Meest gelezen