Schildpad van 2,5 meter gespot in Oosterschelde

In de Oosterschelde in Zeeland is gisteren een lederschildpad van 2,5 meter gespot. Dat melden verschillende Nederlandse media. Agenten van de Nederlandse politie zagen het reptiel tijdens een training. 

Agenten van de Nederlandse politie keken vreemd op tijdens een training op de Oosterschelde. Toen ze een vreemd voorwerp zagen drijven, gingen ze wat dichter varen om te kijken wat het was. Pas toen ze goed keken, zagen ze dat het een enorme schildpad was. 

Volgens Jaap van der Hiele van het Reddingsteam Zeedieren gaat het om een volwassen schildpad. Dat zegt hij aan Omroep Zeeland. De lederschildpad komt het meeste voor in de Atlantische Oceaan, maar ze wordt ook in de Noordzee gezien. Ze leeft vooral in open zee en laat zich weinig zien in kustzones. Een eerder zeldzame verschijning dus. 

Video player inladen...

Meest gelezen