Trein rijdt auto aan op overweg in Nijlen: "auto viel plots stil"

In Nijlen is woensdagochtend een trein op een auto gebotst aan een overweg. De autobestuurder vertelde dat de auto plots was stilgevallen op de overweg. "De persoon kon nog net op tijd uit de auto geraken voor de trein er aankwam, maar een aanrijding was niet meer te vermijden", vertelt Thomas Baeken van Infrabel. Er vielen geen gewonden maar het ongeval veroorzaakte wel veel hinder.

Woensdagochtend iets na acht uur botste een trein op een auto aan de overweg aan de Statiestraat in Nijlen. "Volgens de verklaringen was de autobestuurder de overweg aan het oversteken en viel de auto net op dat moment stil", vertelt Thomas Baeken van spoorwegbeheerder Infrabel. "De persoon kreeg de auto niet meer aan de praat en is dan uit de auto gevlucht. Net op tijd, want op dat moment kwam er ook een trein aan. De treinbestuurder heeft nog een noodrem uitgevoerd maar kon een aanrijding niet meer vermijden. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen."

Het treinverkeer tussen Lier en Herentals lag stil door het ongeval.

Meest gelezen