Harold Versteeg | Hollandse Hoogte / ANP

Verwarmde winterterrassen moeten Londerzeelse horeca door coronawinter helpen

In Londerzeel zullen horeca-uitbaters ook deze winter een groter buitenterras kunnen plaatsen. Op deze manier wil de gemeente de horeca maximaal blijven ondersteunen tijdens de coronacrisis. "De coronamaatregelen zijn nog steeds van kracht en met een groot winterterras kunnen horecazaken meer klanten verwelkomen op een veilige manier", zegt schepen Veerle Pas (CD&V).

Om de horeca maximaal te ondersteunen tijdens de coronacrisis mochten de lokale horecazaken in Londerzeel deze zomer hun terrassen uitbreiden. Nu de zomer achter ons ligt en de koudere dagen hun intrede doen, bekijkt het Londerzeelse gemeentebestuur nu in hoeverre de horecazaken in de wintermaanden ook kunnen rekenen op een uitgebreider terras om zo buiten een grotere capaciteit aan te bieden. 

Voorwaarden winterterras

"Begin september hebben we de horeca-uitbaters opgeroepen om tijdig een aanvraag in te dienen voor een overdekt, verwarmd winterterras", zegt Veerle Pas,  schepen van Lokale Handel (CD&V). "Op deze manier kunnen ze net zoals in de zomer hun capaciteit buiten uitbreiden en toch nog de nodige afstand garanderen. Met de brandweer en politie hebben we intussen enkele algemene terrasrichtlijnen opgesteld, waar we rekening houden met alle veiligheidsaspecten inzake brandveiligheid, openbare orde en geluidsoverlast. We zullen nu alle aanvragen bekijken en zien of ze voldoen aan de opgestelde terrasrichtlijnen. Indien nodig zal er bijkomend advies aangegeven worden."

Meest gelezen