Marcel Krijgsman, All Rights Reserved

Voedselbanken dringend op zoek naar vrijwilligers: "Vooral jonge mensen nodig"

De Voedselbank Antwerpen-Mechelen-Turnhout doet een oproep voor extra vrijwilligers. Door de coronacrisis haken er veel vrijwilligers af die tot de risicogroep behoren. Er zijn ook meer mensen die het financieel moeilijk hebben en daarom is er ook meer vraag naar hulp. "We zoeken vooral jonge mensen die enkele weken of maanden kunnen meedraaien", vertelt Ellen Decraene van non-profitorganisatie UCSIA. 

De Voedselbank in onze provincie is dringend op zoek naar extra vrijwilligers. De Belgische Federatie van Voedselbanken meldt dat er door de coronacrisis meer vraag is om hulp. Tegelijk haken ook veel vaste vrijwilligers af. De Voedselbank Antwerpen-Mechelen-Turnhout kampte al langer met een tekort aan vrijwilligers en trekt nu aan de alarmbel. 

Jonge vrijwilligers

De voedselbanken zoeken vrijwilligers die niet tot de risicogroep van het coronavirus behoren. Het zijn namelijk vaak gepensioneerde vrijwilligers die vrezen om besmet te geraken. "Daarom hopen we nu jonge vrijwilligers aan te spreken", zegt Ellen Decreane van non-profitorganisatie UCSIA. "We zoeken mensen die een paar weken of zelfs maanden kunnen meedraaien in ons depot en in de voedselbedeling."

We zoeken mensen die een paar weken of zelfs maanden kunnen meedraaien.

Ellen Decraene, UCSIA

De nood aan voedselhulp blijft door de coronacrisis stijgen. Meer mensen hebben het nu financieel moeilijk. Alle extra handen zijn dus welkom, klinkt het. De voedselbanken werken sowieso enkel met vrijwilligers. In onze provincie zijn dat er zo'n 2.000. 

Meest gelezen