Woonzorgcentrum in Berlare in lockdown na corona-uitbraak

In woonzorgcentrum Ter Meere in Berlare hebben op een afdeling 13 van de 24 bewoners positief getest op het coronavirus. Het gemeentebestuur heeft meteen beslist om het hele woonzorgcentrum in lockdown te plaatsen.

In het voorjaar bleven de 120 bewoners van het woonzorgcentrum Ter Meere in Overmere (Berlare) nog gespaard van corona, maar vorige week bleken enkele bewoners van een afdeling toch besmet te zijn. Daarna is het heel snel gegaan, vertelt burgemeester Katja Gabriels: “Tot gisteravond ging het om zes besmettingen bij bewoners, maar vannacht kwam het bericht binnen dat nog eens zeven bewoners positief hebben getest. Daarnaast zijn ook acht medewerkers thuis.”

Geen familiebezoek

Na overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid en de coördinerende arts werd beslist om het woonzorgcentrum meteen in lockdown te laten gaan. Familiebezoek is voorlopig niet mogelijk.

Eén besmette bewoner overleed afgelopen maandag aan het virus, drie anderen liggen in het ziekenhuis.

Bewoners en medewerkers van de andere afdelingen werden vorige week al getest, maar zullen opnieuw een coronatest moeten ondergaan.

Meest gelezen