5 jaar geleden charmeerde 'Pizza rat' het internet: "Een vieze straatrat als inspiratie voor de mens!"

"Na een eerste gevoel van shock heb ik ietwat klungelachtig naar mijn gsm gezocht. Ik ben dan wat verder weg gaan staan van het beestje, zodat die zich niet liet afschrikken door mijn aanwezigheid. Uiteindelijk heeft hij maar een paar keer van het pizzastuk gegeten, vooraleer zich definitief uit de voeten te maken." New Yorker Matt Little deelde 5 jaar geleden zijn vreemde ontmoeting met 'Pizza rat' op sociale media, waar het filmpje in een mum van tijd viraal ging. En het was zeker niet de laatste (straat)rat die met groot gemak de aandacht naar zich wist toe te trekken. Met vaak grappige reacties op onder meer Twitter tot gevolg.

"Hoe kan je New York beter omschrijven dan met de termen pizza, metro en een rat. Die 3 termen kunnen combineren leidt tot magie. En dus is ‘Pizza rat’ het symbool geworden van welke New Yorker dan ook." Volgens nieuwswebsite CNN was deze rat dan ook een 'all-around winner at life' en was zijn volharding een inspiratie van iedere inwoner van New York.

Intussen is het filmpje van 'Pizza rat', dat eind september 2015 op YouTube gepubliceerd werd, daar al  meer dan 11 miljoen keer bekeken:

Ratten hebben in het recente verleden al vaker de gemoederen op sociale media beroerd. Herinnert u zich bijvoorbeeld volgende 5 ratten, na 'Pizza rat', nog?

1. Rat versus kat

"Toen ik die kat geconcentreerd zag kijken naar die rat - ik was zelf op weg naar het plaatselijke zwembad -, heb ik mijn gsm bovengehaald", aldus Claude Alff uit de Luxemburgse gemeente Esch-sur-Alzette in november 2018 op nieuwswebsite Daily Mail. Want de kat bleef niet geconcentreerd kijken naar de rat.

2. Huiskat en jongeman kiezen liever het hazenpad

Wanneer een jongeman, samen met zijn kat, een rat probeert te vangen, die achter een wasbak op de badkamer zit, wordt al snel duidelijk dat de rat zich niet zo maar gewonnen geeft. En het gaat het van kwaad naar erger, met veel gegil en vooral, met een uiterst beweeglijke kat. Het vangen van deze rat ging in september 2017 dus niet zoals gepland.

3. Rat ontmoet metropassagier

"Sommigen denken dat het een grap was van de betrokken man, maar hij lag daar al een tijdje te slapen. Dus ik denk niet dat dit zo was. Hij schrok ook wel erg toen hij uiteindelijk wakker werd. Nee, het deed mijn maag omkeren toen ik het zag. Ik zal de volgende keer 2 keer nadenken vooraleer ik in slaap val", aldus Antony Lin in maart 2016 aan NBC New York. Deze rat ging in een New Yorks metrostel dan ook wel erg ver in zijn benaderingspogingen met het menselijke ras.

4. Brandweer redt rat

Het dier waaraan de brandweer uit Bensheim, in de Duitse deelstaat Hessen, eind februari 2019 bijstand moest verlenen, was geen kat, hond of ander huisdier, maar wel een flink uit de kluiten gewassen straatrat. Die was immers komen vast te zitten in een riooldeksel. De 'reddingsoperatie' werd gefilmd en aan die beelden vergaapten zich op YouTube meerdere miljoenen kijkers.

5. Rat kiest voor koffie

"Hoe kan je beter het dagelijkse leven in New York samenvatten dan met deze rat, de koffie in de aanslag terwijl hij naar een andere plek rent." Zo omschreef Melissa Walker op nieuwswebsite New York Post de rat met de koffiebeker die ze in december 2019 opmerkte in een New Yorks metrostation, eraan toevoegend: "This made my day!"

Meest gelezen