Bierbeekse bloemenwinkel schakelt werkloze zelfstandigen in tijdens coronacrisis en wint zo Unizo-trofee

Bloemenzaak Stuifmeel en Stamper uit Bierbeek heeft de Vlaams-Brabantse "Dag van de Medewerker 2020"- trofee gewonnen. Ze kreeg de prijs van middenstandsorganisatie UNIZO omdat ze tijdens de coronacrisis andere zelfstandigen hielpen die toen geen werk hadden.

Goede medewerkers vormen de fundamenten van elke onderneming, zeker in coronatijden. Daarom schreef UNIZO een wedstrijd uit ter gelegenheid van de ‘Dag van de Medewerker’ op 16 april (voorheen Secretaressedag’). Ondernemers die tussen 16 april en 30 juni een leuke actie lanceerden binnen hun onderneming, konden in de prijzen vallen.

Veel werk

Dave en Nico van bloemenzaak Stuifmeel en Stamper in Bierbeek hebben deze prijs van Unizo Vlaams-Brabant nu gewonnen. De bloemenzaak schakelde tijdens de coronacrisis andere zelfstandigen in, die op dat moment zonder werk zaten. "Wij hadden ontzettend veel werk tijdens de coronacrisis", zegt zaakvoerder Dave. "We hadden net een online webshop opgericht en die draaide ontzettend goed.  Alleen al voor Moederdag moesten we zo'n 1000 boeketten maken en daarvoor hadden we hulp nodig. En die vonden we in freelancers, andere zelfstandigen die thuis zonder werk zaten en niet konden rekenen op een tegemoetkoming van de overheid." 

Ik had tijdens de coronacrisis minder opdrachten, gelukkig kon ik bij Stuifmeel en Stamper aan het werk

Joke, medewerkster

Eén van die zelfstandigen was Joke Huybrechts. Zij schreef de bloemenwinkel ook in voor de wedstrijd. "Het begon allemaal met een mailtje voor de bestelling van een boeket", zegt Joke, die als grafisch ontwerper werkt. "In die periode had ik minder opdrachten. Mijn mailtje naar de bloemenwinkel sloot ik af met: "Als ik kan helpen", wat mij de volgende dag een job opleverde. Zo heb ik de persoonlijke boodschappen op de kaartjes geschreven bij duizenden boeketten die de deur uitgingen." 

Naast Joke waren er ook tal van andere medewerkers die bij de bloemenzaak aan de slag konden.  Zoals floral designers, die in normale tijden meer dan 200 dagen per jaar naar het buitenland reizen voor de mooiste bloemencreaties.

Meest gelezen