Brand appartementsgebouw Anderlecht: "Twee personen die uit  het raam hingen gered"

In een appartementsgebouw in Anderlecht heeft vanmorgen een brand gewoed. Twee personen hingen uit het raam, maar konden tijdig door de brandweer uit hun hachelijke situatie gered worden.

Er woedde vanmorgen een korte, maar hevige brand in een appartementsgebouw in de wijk Peterbos in Anderlecht. De brandweer was gelukkig snel ter plaatse want de brand dreef twee bewoners van een appartement op de zesde verdieping tot het uiterste: "Bij aankomst hingen er twee personen uit het raam die om hulp riepen, en die hebben we uit hun hachelijke situatie bevrijd met een steekladder en met de ladderwagen, die vlakbij kon worden opgesteld", zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer

De twee personen waren licht geïntoxiceerd door de rook en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. "We waren er gelukkig tijdig bij en hebben erger kunnen voorkomen, want ze hadden uit paniek naar beneden kunnen springen" aldus Derieuw.

Eén appartement is volledig uitgebrand en is onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Meest gelezen