Video player inladen...

Bus van De Lijn wijkt uit voor bestelwagen en belandt in het water in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan in Brugge is even voor 12 uur een bus van De Lijn in het water beland. De chauffeur en de twee passagiers raakten lichtgewond.  

Het ongeval gebeurde vlak voor de Canadabrug, ook bekend als de Buffelbrug. Intussen staat vast dat de bus moest uitwijken voor een bestelwagen van de brandweer. Het is nog niet duidelijk of die met sirenes reed.

Lien De Poorter van de lokale politie drukt het voorzichtig uit. "Het zou dus om een uitwijkmaneuver gaan, want er was ook een voertuig van de brandweer bij betrokken, dat al dan niet prioritair reed, waarvoor de bus moest uitwijken. Maar dat moet nog duidelijk worden uit de vaststellingen en de verhoren."

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. In de bus zaten twee passagiers. Die raakten zelf makkelijk uit de bus, maar de brandweer moest wel de chauffeur uit zijn voertuig bevrijden. De drie mensen zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

Het ongeval veroorzaakte veel verkeershinder. Het zal wellicht nog een hele tijd duren voor de bus uit het water gehaald kan worden.

Bekijk hieronder de beelden van het uitwijkmaneuver:

Video player inladen...

Meest gelezen