Traiteurs starten drijvend restaurant in Hoeilaart: "Door corona moeten we onszelf heruitvinden"

In Hoeilaart kan je iets gaan eten op een vlot op de vijver voor het gemeentehuis. Het drijvende restaurant is een samenwerking tussen de gemeente en twee traiteurs, Lieven Dujardin en Yves Cousin. Door corona hebben traiteurs en cateraars het erg moeilijk. De gemeente Hoeilaart wil met dit initiatief de lokale horecasector steunen. 

"Omdat we de laatste tijd veel minder werk hebben, moesten we onszelf wel opnieuw uitvinden", vertelt traiteur Lieven Dujardin uit Hoeilaart. Hij is dus erg blij dat de gemeente Hoeilaart de lokale horeca wil steunen. "Samen met mijn collega Yves Cousin en de gemeente zijn we dan op het idee gekomen om vlotten op de vijver van Hoeilaart te zetten. Daarop komen dan tafels en stoelen, en zo kunnen mensen een tafeltje reserveren op het water, in openlucht dus. Dat kan voor vier, zes of acht personen. We moesten wel andere dingen zoeken om extra inkomsten te hebben, want het cateringleven staat op een laag pitje. Wij verdienen nu 10 à 20 procent van wat we gewoonlijk verdienen."

Opnieuw communiefeesten

Het wordt een druk weekend voor Lieven, voor het eerst sinds lang, want er mogen weer communiefeesten georganiseerd worden. "Dit worden onze eerste communiefeesten die we nu opnieuw verzorgen. We hebben feesten in Groot-Bijgaarden, Vlezenbeek en Hoeilaart. De feesten zijn wel iets kleiner en er zijn ook mensen die hun feest over twee of drie weekends spreiden zodat ze telkens kleinere groepen kunnen uitnodigen." 

Lunchbox voor bedrijven

Lieven verzorgt ook catering voor recepties en vergaderingen van bedrijven, en ook daarvoor heeft hij een andere formule uitgewerkt. "Bedrijfscatering kan wel voor kleine groepen. Maar vergaderzalen vullen met buffetten, dat kan niet. En er zijn ook nog altijd veel mensen die thuis werken. Dus werken we nu met lunchboxen die we leveren. Daar zit alles in: voorgerecht, hoofdschotel, dessert, drank, en zelfs het bestek."

Ondanks de moeilijke tijden, blijft Lieven positief. "Het is moelijk om te overleven, maar ik blijf optimistisch. En ik denk dat er in de toekomst ook andere opportuniteiten op ons gaan afkomen."

Meest gelezen