Kortrijk XPO

Eerste beurs in Kortrijk Xpo: “Superblij, maar de komende weken gaan er veel leveranciers sneuvelen”

Zaterdag verwelkomt Kortrijk de eerste beurs in 7 maanden. Lander Mestdagh van Kortrijk Xpo maakt zich wel zorgen over zijn toeleveranciers die het volgens hem nu heel lastig gaan krijgen. 

Grote evenementenhallen waren de eersten die moesten sluiten tijdens de coronacrisis. Dat is al 7 maanden geleden. Kortrijk Xpo is opgelucht dat ze eindelijk kunnen herstarten. “Wij zijn uiteraard superblij”, zegt Mestdagh. Het is wel een externe organisator die een hal huurt. “Tools4schools” is een beurs voor het onderwijs. Maar wij zijn zelf al bezig in het buitenland. We hebben er al georganiseerd in Kopenhagen en Rotterdam.”

De coronamaatregelen moeten uiteraard opgevolgd worden. “Mensen moet zich registreren, er moet voldoende ruimte zijn, de afstandsregels moeten gerespecteerd worden en ze moeten mondmaskers dragen”.

Bloedbad

Mestdagh maakt zich wel zorgen over collega’s, bijvoorbeeld cateraars en standenbouwers. “Er zijn al veel bedrijven failliet gegaan, maar de grote kaalslag verwacht ik de komende weken en maanden”, besluit Mestdagh. 

Meest gelezen