Fanfares uit Kasterlee vinden onderdak in discotheek: "Zo wordt de dansvloer nog eens gebruikt"

De fanfares van Tielen en Kasterlee repeteren sinds deze week in discotheek Cobra-Deluxe in Lichtaart. Door de coronacrisis konden ze niet meer repeteren in hun eigen lokalen. Uitbater Benny Gloris vertelt bij Radio 2 Antwerpen hoe de fanfares in zijn nachtclub onderdak hebben gevonden. "Het is ongelooflijk om de muzikanten op de dansvloer te zien zitten", vertelt hij.

Ook fanfares hebben het moeilijk in tijden van corona. Hun lokalen zijn vaak te klein om coronaproof te kunnen repeteren, want bandleden moeten minstens 4 meter afstand kunnen houden van elkaar. Dat is niet overal even vanzelfsprekend. Fanfare De Kempenzonen uit Tielen en fanfare De Kunstminnaars uit Kasterlee zochten daarom al enkele weken naar een geschikt repetitielokaal. De uiteindelijke oplossing vonden ze in discotheek Cobra-Deluxe in Lichtaart. 

Bandleden op de dansvloer

"De schepen van Cultuur van Kasterlee heeft me gecontacteerd. Hij vroeg of ik de fanfares wou huisvesten", vertelt uitbater Benny Gloris bij Radio 2 Antwerpen. "Natuurlijk was ik daar onmiddellijk voor te vinden." Nachtclub Cobra-Deluxe is al gesloten sinds begin maart. Alle feesten en evenementen werden geannuleerd. Gloris is dus meer dan tevreden dat de dansvloer nog eens gebruikt wordt. 

Het is een ongelooflijk zicht. Jammer genoeg mag ik geen publiek uitnodigen.

Benny Gloris, discotheek Cobra-Deluxe

De gebruikelijke beats maken nu plaats voor luid klinkende blaas- en slaginstrumenten."Het is leuk om de muzikanten op de dansvloer te zien zitten, wetende wat daar ooit allemaal gebeurd is", lacht Goris. "Af en toe spring ik eens binnen om het te aanschouwen, het is ongelooflijk. Jammer genoeg mag ik geen publiek uitnodigen."

Meest gelezen