Fotografen schenken gratis fotoshoot aan zorgverleners: "We willen iets terugdoen voor hun inzet"

14 portretfotografen uit Vlaanderen slaan de handen in elkaar om de zorgsector te bedanken. Via de actie "Fotografen voor de zorg" schenken ze gratis fotoshoots aan zorgverleners en hun gezin. Aanmelden voor de actie is ondertussen niet meer mogelijk.

Een team van fotografen organiseert op 3 en 4 oktober gratis fotoshoots voor zorgverleners en hun gezin. "We willen graag iets terugdoen voor hen. Zij zetten zich zo hard in tijdens deze pandemie. Er is natuurlijk niet veel dat we kunnen doen, maar als fotograaf kunnen wij hen wel een mooi beeld schenken",  zegt Griet Lievens van Fotostudio Smitz in Eeklo, een van de deelnemende fotografen.

De fotoshoot duurt een kwartier en achteraf ontvang je een digitaal bestand en een afdruk van de foto. Lievens: "Het is de bedoeling dat je samen met je gezin op de foto gaat. Tijdens deze drukke coronatijden zien de zorgverleners hun gezin waarschijnlijk wat minder. En dan kan je achteraf de foto misschien wel ergens op je werkplek zetten."

Lees voort onder de foto.

Oncologe Caroline Lamot en haar gezin

Niet alleen voor dokters en verpleegkundigen

Iedereen uit de zorgsector is welkom, benadrukt de fotografe. "Niet alleen dokters en verpleegkundigen mogen voor onze lens komen. Ook administratief medewerkers, poetshulpen, keukenpersoneel, ... Iedereen die iets met de zorg te maken heeft."

Op amper 3 dagen tijd zaten de agenda's van de deelnemende fotografen volzet. Aanmelden voor deze actie is dus niet meer mogelijk. Meer informatie over de actie vind je op deze website

Meest gelezen