Granaat gevonden in Groot-Bijgaarden

In Groot-Bijgaarden hebben arbeiders bij werken een granaat gevonden. De herkomst van het projectiel is nog onduidelijk. De ontmijngsdienst DOVO is ter plaatse gekomen en heeft de granaat meegenomen.

De granaat is donderdagmiddag gevonden bij werkzaamheden in de Elzenstraat in Groot-Bijgaarden. Daar vernieuwen arbeiders een brug over de treinsporen. Het projectiel is ontdekt toen aarde werd weggegraven.  De politie van Dilbeek werd verwittigd. De agenten hebben de ontmijningsdienst DOVO erbij gehaald en die heeft de granaat opgehaald.

Weinig gevaar voor omwonenden

Er was geen gevaar voor de omwonenden, zegt commissaris Koen Luppens. Enkel de treinen hebben gedurende drie kwartier vaart moeten minderen toen ze de plaats van de ontdekte granaat naderden. Het treinverkeer moest niet stilgelegd worden.  Over de afkomst van het project is nog niets geweten. Dat zal onderzoek door DOVO moeten uitwijzen.

Meest gelezen