Leeuw van de Export dit jaar voor FAM uit Kontich en Caeleste uit Mechelen

In Gent is gisteren via een livestream de Leeuw van de Export uitgereikt. Die prijs is bestemd voor Vlaamse exportbedrijven die in het afgelopen jaar een uitzonderlijke prestatie geleverd hebben. FAM uit Kontich en Caeleste uit Mechelen gingen met de prijs naar huis.

De Leeuw van Export zet bedrijven in de bloementjes die zich richten op export. Snijmachinefabrikant FAM uit Kontich won in de categorie van bedrijf met 50 of meer medewerkers en in de categorie bedrijven tot 49 medewerkers is Caeleste uit Mechelen de winnaar. Die laatste ontwikkelt beeldsensoren voor medische beelden, de ruimtevaart en verschillende industriële toepassingen. De twee bedrijven werden gekozen uit zes andere bedrijven.

Keuze van de jury

De keuze voor Caeleste lag vooral bij het feit dat ze Vlaanderen op de internationale technologische kaart zetten. Snijmachinefabrikant FAMs exportstrategie en innovatieve spirit van hun machinebouwer wisten de jury te overtuigen. "Met de prijs is het de bedoeling om een hulde te brengen aan grote en kleine Vlaamse bedrijven die nieuwe markten blijven ontdekken in hun exportlanden", zegt Vlaams minister president Jan Jambon (N-VA). "We mogen terecht fier zijn op hen."

Impact

De prijs zorgt vooral voor nationale bekendheid maar opent ook internationaal verschillende deuren. Zo zegt ook Geert De Peuter, CEO van Caeleste: "Hierdoor kunnen we potentiële nieuwe werkkrachten triggeren zodat we als bedrijf kunnen blijven groeien."

Meest gelezen