Radio 2

Lokettenzaal Vlaams Parlement omgedoopt tot aula voor VUB-studenten

Studenten van de Vrije Universiteit Brussel kregen vandaag voor het eerst les in het Vlaams Parlement. Door de coronacrisis was de universiteit op zoek naar extra lesruimte. En die hebben ze onder andere gevonden in de Lokettenzaal van het Vlaams Parlement.

De VUB heeft ervoor gekozen om het academiejaar in code geel te starten, wat betekent dat de universiteit zo veel mogelijk les wil geven op de campus. Maar omdat er in Etterbeek onvoldoende ruimte is om alle studenten op een coronaveilige manier te ontvangen, ging de universiteit op zoek naar alternatieven.

Lokettenzaal

Eén van die alternatieven is de Lokettenzaal van het Vlaams Parlement, een ideale plaats voor studenten journalistiek. "Het is een hele verrijking om hier les te kunnen volgen", zegt student Auke. "Op deze locatie zit je in het hart van Brussel, van Vlaanderen en van België, het is bijzonder. Het is ook de plaats waar wij, als toekomstige journalist, heel veel informatie vandaan zullen halen." 

Ook medestudent Belinda is enthousiast over de nieuwe locatie. "Het allerbelangrijkste is dat we dit jaar les kunnen volgen", zegt ze. "Natuurlijk is het ook fijn om in zo'n gebouw les te krijgen. Het is een prestigieus gebouw in het centrum van Brussel. De campus van de VUB ligt ver van het centrum, dus het is fijn dat we hier nu veel tijd kunnen doorbrengen en ook eens in de Wetstraat kunnen lopen." 

Ideale omgeving om interviewtechnieken aan te leren, alle politici lopen hier rond

Martina Temmerman, docent journalistiek VUB

Ook de docenten journalistiek zien een grote meerwaarde in de nieuw lesruimte. "Deze omgeving is ideaal om de studenten journalistiek interviewtechnieken aan te leren", legt docent Martina Temmerman uit. "De politici lopen hier gewoon rond, dus moeten we hen maar even aanspreken en naar de les halen. En ook de cursus politieke berichtgeving zal hier doorgaan. Dus alle informatie die hier in het bezoekerscentrum is, kunnen we voor die cursus gebruiken." 

Meest gelezen