Nieuw vastgoedproject in Vorst-Meerlaar: "Een dorp creëren binnen de bestaande dorpskern"

In Vorst-Meerlaar bij Laakdal is de gemeente van start gegaan met het vastgoedproject Capellebeemde. Aan de vroegere Witte School komen er 51 sociale appartementen, een ontmoetingscentrum, handelsruimte en ondergrondse parking. Volgens gemeenteraadslid Ils Van Hove (CD&V) was er in de gemeente veel vraag naar zo'n project.

In Vorst-Meerlaar, bij de gemeente Laakdal, zijn de werkzaamheden voor het vastgoedproject Capellebeemden van start gegaan. Ter hoogte van de vroegere site van de Witte School komen binnenkort 51 sociale duplexwoningen en appartementen, een ontmoetingscentrum, een handelsruimte en een ondergrondse parking. 

Het project moet de wensen van jonge starters en de oude populatie tegemoet komen

Gemeenteraadslid Ils Van Hove (CD&V)

Volgens gemeenteraadslid Ils Van Hove (CD&V) was er in de gemeente veel vraag naar zo'n project. "We merken dat jonge starters op de privé-markt tegenwoordig heel moeilijk een woning kunnen vinden. Anderzijds is er de oude populatie met een vaak te groot huis dat te veel onderhoud vergt." Het woonproject moet voorkomen dat deze bewoners naar omliggende gemeenten uitwijken. "We willen hen hierin tegemoet komen", aldus Van Hove.

Dorp binnen een dorp

Er komt ook een evenementenplein met daarnaast een groene ontmoetingszone. Zo zal Vorst-Meerlaar opnieuw een aangenaam dorpsplein hebben. "Met het hele project willen we eigenlijk een nieuw dorp binnen de bestaande dorpskern creëren", vertelt Van Hove. Tegen het najaar van 2022 zou het complex afgewerkt moeten zijn.  

Meest gelezen