Onderzoekers Universiteit Antwerpen werken aan ademtest voor corona

Aan de Universiteit Antwerpen zijn onderzoekers bezig met het ontwikkelen van een ademtest voor corona. De test is vergelijkbaar met een alcoholtest en zou je meteen vertellen of je het virus hebt. "De adem van iemand met COVID-19 is anders dan die van een gezond persoon. Die verschillen proberen we nu te analyseren", zegt onderzoeker Kevin Lamote van de Universiteit Antwerpen.

De ontwikkeling van de ademtest staat op dit moment nog in z'n kinderschoenen. "We denken dat er bij coronapatiënten bepaalde deeltjes in de adem zitten die er anders niet zouden zijn. Die deeltjes proberen we nu te vinden en op basis daarvan een ademtest te ontwikkelen",  legt Lamote uit op Radio 2 Antwerpen.

De ademtest zal enkel een indicatie zijn om snel te weten te komen of je COVID-19 hebt. "Het zal nodig blijven om ook nog een uitgebreide test te laten afnemen met een neuswisser om zeker te zijn of je besmet bent", aldus Lamote. De onderzoekers verwachten dat de ademtest in het voorjaar van 2021 klaar zal zijn.

Meest gelezen