Antwerpse opera opent opnieuw de deuren, maar: "Voorlopig nog geen grote opera's gepland"

Vanavond opent Opera Ballet Vlaanderen opnieuw de deuren nadat het lange tijd gesloten was door de coronacrisis. Voorlopig zijn er nog geen grootse opera- of balletvoorstellingen, maar eerder kleinere concerten voor maximaal 200 bezoekers.

Vanavond opent Opera Ballet Vlaanderen opnieuw in Antwerpen. Op het programma staat 'Mozart deluxe', een concert met een kleine bezetting. Grote operaproducties zijn nog niet mogelijk door de coronamaatregelen.

"We hebben een alternatief programma voor het najaar uitgewerkt", zegt artistiek directeur Jan Vandenhouwe.  "Dat gaat dan bijvoorbeeld over kamerconcerten en liedrecitals. Maar we zijn heel blij dat we weer aan de slag kunnen, het is sinds maart geleden dat we nog konden optreden. "

We zijn heel blij dat we weer aan de slag kunnen, het is sinds maart geleden dat we nog konden optreden

Jan Vandenhouwe, artistiek directeur opera van Opera Ballet Vlaanderen

Grote verliezen

Door de corona-uitbraak moesten er 132 voorstellingen geannuleerd worden bij Opera Ballet Vlaanderen. Financieel heeft dat een grote impact, want ze liepen zo'n 3 miljoen euro mis die normaal van de ticketverkoop komt.

Verrassingsparade

Volgende maand zal er een speciale parade plaatsvinden in de straten van Antwerpen met dansers, muzikanten en zangers. Waar en wanneer die parade precies zal plaatsvinden wil Vandenhouwe nog niet prijsgeven. 'Het zal eind oktober zijn, maar we houden de plek nog geheim, het moet namelijk een verrassing zijn.'

Meest gelezen