Radio 2

Opruimactie in Lanaken nadat man door het lint gaat en ravage aanricht

In Lanaken moet vanmorgen opgeruimd worden in de buurt rond de Edgard de Caritatstraat. Daar is een man gisteren helemaal door het lint gegaan toen een deurwaarder zijn auto in beslag wilde nemen. 

De man was bijzonder agressief. Hij verschanste zich in zijn huis en begon huisraad, bouwmateriaal en zelfs een wc-pot uit het raam te gooien. De lokale politie kon hem niet overtuigen om zich over te geven. De buurt werd dan afgesloten en na 5 uur zijn de speciale eenheden van de federale politie gekomen om de man te overmeesteren. 

De straat voor zijn huis ligt nog altijd vol met rommel. "Het is een ravage", zegt burgemeester Marino Keulen (Open VLD). "Maar we gaan dat natuurlijk opruimen en ervoor zorgen dat de straat weer proper wordt gemaakt. Ik ben vooral blij dat er niet geschoten is. Er zijn geen ernstige kwetsuren, niet bij de politie noch bij de buurtbewoners en ook niet bij de dolgedraaide man."

Het was uiteindelijk de hond van de federale politie die de man kon vatten toen hij via de tuinen van de buren probeerde weg te sluipen. De man is geen onbekende voor de politie.

Radio 2

Meest gelezen