Ouderwetse toeter als brandalarm in basisschool in Meise: "Dit is echt niet meer van deze tijd"

In de gemeentelijke basisschool De Klimop in Meise zijn dringend investeringen nodig, zoals een brandalarm. Want in de school gebruikt men nog een ouderwetse toeter als brandmelder.

De scholen in Meise zijn erg verouderd en er is de voorbije jaren te weinig in geïnvesteerd. Daarom heeft het gemeentebestuur 800.000  euro uitgetrokken om de dringendste werken uit te voeren. "Vooral in de gemeentelijke basisschool De Klimop in Westrode zijn die investeringen echt nodig", zegt schepen van openbare werken Roel Anciaux.

Toeter als brandalarm in basisschool

"In elke school moet er een brandweerinstallatie zijn die naam waardig" zegt schepen Anciaux. "Maar in de Klimop werkt men nog met een toetertje uit de tijd van de voetbalsupporters. Dat is werkelijk een schande dat men, daar op die manier moet werken", voegt de schepen er nog aan toe. "De procedures zijn lopende., want wij moeten bij verschillende partijen prijzen opvragen. Wij gaan dat zo snel mogelijk aanpassen aan het jaar 2020. We vonden het echt schandalig, toen we dat hebben ontdekt, besluit schepen Roel Anciaux. 

Meest gelezen