Stad Gent lanceert online corona-overzicht met lokale cijfers: "We willen iedereen zo breed mogelijk informeren"

De stad Gent heeft een eigen online overzicht gemaakt met de lokale coronacijfers. De gegevens komen van Sciensano en het Agentschap Zorg & Gezondheid. De stad doet daarmee "een extra inspanning om iedereen zo breed mogelijk te informeren over de situatie in Gent". Het dashboard is vrij toegankelijk voor iedereen en krijgt dagelijks een update

Het wetenschappelijk instituut Sciensano heeft een nationaal dashboard (u vindt dat trouwens hier). Die website bevat heel veel informatie, maar is voor een leek niet altijd erg overzichtelijk. De stad Gent heeft voor hun bewoners een overzichtelijke variant gemaakt die heel wat gegevens van Sciensano en die van de Zorgatlas van het Agentschap Zorg & Gezondheid bundelt.

"Zorgprofessionals en burgers vinden er terug hoeveel testen er de voorbije dag werden afgenomen in Gent, en hoeveel daarvan positief waren", klinkt het in een persbericht. "Daarnaast staan er in het dashboard ook gegevens over de incidentie op 7 en op 14 dagen, en het aantal positieve testen per leeftijdscategorie." Bovenaan staat telkens een korte duiding over de huidige situatie in de Arteveldestad.

"We volgen voor Gent van bij het begin van de crisis de situatie nauwgezet op en baseren ons hiervoor op meerdere indicatoren. De voornaamste hebben we voor iedereen samengebracht in een overzichtelijk dashboard", zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) in een persbericht. "We vinden het als stad belangrijk om op een open en objectieve manier over coronacijfers te communiceren."

Meest gelezen