BELGA

UZ Gent heeft dringend extra mensen nodig voor coronatests en zoekt ook nog proefpersonen voor coronavaccin

Om meer coronatests te kunnen doen, is het Universitair Ziekenhuis van Gent op zoek naar extra medewerkers. Zowel laboranten als wetenschappelijk medewerkers. Het UZ gaat daarmee in op de vraag van de overheid om de testcapaciteit op te drijven en om voorbereid te zijn op de winter. Het ziekenhuis zoekt daarnaast ook nog proefpersonen om een coronavaccin te testen.

Het coronavirus heeft al veel ellende veroorzaakt, maar hier en daar ook positieve gevolgen gehad. Extra jobs in bepaalde sectoren bijvoorbeeld, en in het UZ in Gent is dat niet anders. Om meer coronatests te kunnen verwerken, is het Universitair Ziekenhuis op zoek naar extra medewerkers.

Deadline begin oktober

Er zijn intussen al 20 administratieve medewerkers geselecteerd. "Nu zoeken we nog mensen voor in onze labs",  zegt diensthoofd van het lab Bruno Verhasselt. "Laboranten, of mensen die een masteropleiding wetenschappen achter de rug hebben en ook in het lab kunnen meewerken."

De deadline is begin volgende maand, dus het is wel heel dringend, benadrukt Verhasselt. Wie geïnteresseerd is, moet zich dan ook zo snel mogelijk kandidaat stellen. Dat kan via deze link.

Ook proefpersonen gezocht

Het UZ Gent heeft ook nieuwe vrijwilligers nodig om een vaccin uit te testen. Het gaat om een nieuw ontwikkeld vaccin van een bedrijf dat al getest werd in een laboratorium en bij proefdieren. Het is nu in het stadium om op mensen uitgetest te worden.

Binnenkort verspreidt het UZ Gent een oproep waarop kandidaat-proefpersonen kunnen reageren. Iedereen komt in aanmerking, ook personeelsleden van het UZ zelf.

Meest gelezen