SDG-vlag wappert op 21 locaties in provincie Antwerpen: "We kunnen allemaal keuzes maken voor een duurzame toekomst"

Aan het provinciehuis in Antwerpen wapperen vanaf vandaag vijf vlaggen voor de SDG's, ofwel de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.  Het is morgen precies vijf jaar geleden dat de Verenigde Naties zeventien doelstellingen voor een duurzame toekomst heeft vastgelegd. Het provinciebestuur wil daarmee rekening houden in haar beleid. "Alle openbare besturen, bedrijven, maar ook wij als burger kunnen daaraan bijdragen", zegt Geert Lauwers van de provincie Antwerpen.

Sinds vanmorgen wapperen er vijf SDG-vlaggen aan het provinciehuis in Antwerpen. "SDG" is de Engelse afkorting voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. De vlaggen duiden dus op de zeventien doelstellingen die de Verenigde Naties hebben vastgelegd, morgen exact vijf jaar geleden. Ook ons land en de provincie Antwerpen zijn hieraan verbonden. Met de vlaggenactie wil de provincie het bewustzijn over de SDG's vergroten. 

Aan de slag met de SDG's

De doelstellingen betreffen niet alleen klassieke duurzaamheidsthema's, zoals het klimaat, vertelt Lauwers. Het gaat bijvoorbeeld ook over armoede, onderwijs, de aanleg van fietsostrades, nieuwe bossen, ... noem maar op. Het provinciebestuur wil met al deze zaken rekening houden in haar beleid. "Alle openbare besturen, bedrijven, maar ook wij als burger kunnen daaraan bijdragen", zegt Geert Lauwers van de provincie. 

Het gaat over onze toekomst en die van onze kinderen

Geert Lauwers, provincie Antwerpen

De SDG-vlag is nog minder bekend in onze regio's en zal daarom vanaf morgen ook op een twintigtal andere provinciale locaties wapperen. "Het is een uitnodiging naar iedereen toe om zelf aan de slag te gaan", aldus Lauwers. "We kunnen allemaal keuzes maken voor een duurzamere toekomst. Het gaat uiteindelijk over onze toekomst en die van onze kinderen."

Meest gelezen