Broodjes met maanzaad en sesamzaad (rand).

Voedselagentschap FAVV roept broodproducten met sesamzaad terug

De voorbije dagen en weken heeft het Voedselagentschap FAVV verschillende broodproducten met sesamzaad uit de winkelrekken laten halen. Op het sesamzaad zijn resten gevonden van schadelijke pesticiden, afkomstig van een bedrijf uit India. 

Het gaat onder meer over verschillende broodbakmixen, en bagels met sesamzaad. Het Voedselagentschap vraagt om de getroffen producten terug te brengen naar de winkel. 

"De betroffen stock van sesamzaden is meteen geblokkeerd, maar helaas is een deel ervan terechtgekomen in een aantal producten. We onderzoeken nog verder welke producten en waar die terechtgekomen zijn" zegt Hélène Bonte van het Voedselagentschap. Er is niet meteen een probleem voor de volksgezondheid. Alleen iemand die dagelijks grote hoeveelheden zou consumeren, kan op langere termijn schadelijke gevolgen ondervinden. 

De lijst van de producten is te vinden op de website van het FAVV.

 

Meest gelezen