Vrachtwagen in brand op Antwerpse ring: buurtbewoners opgeschrikt door knallen, lange file richting Nederland

Omstreeks 5.15 uur heeft een aanhangwagen van een vrachtwagen vuur gevat op de Antwerpse Ring in Borgerhout, richting Nederland. Op de sociale media spraken ongeruste en geschrokken buurtbewoners over knallen. "Vermoedelijk de banden die ontploften", zegt Jasmien O van Brandweerzone Antwerpen in "Start je dag". Er vielen geen gewonden. Er staat wel een lange file richting Nederland. Rond 8 uur was het meer dan 2 uur aanschuiven.

Toen de vrachtwagenbestuurder merkte dat zijn aanhangwagen in brand was gevlogen, koppelde hij die af op de pechstrook en kon hij zichzelf en de trekker in veiligheid brengen. De bestuurder heeft nog geprobeerd om de brand te blussen, maar dat lukte niet. De brandweer had de brand wel vrij snel onder controle.

Banden ontploffen

Op de sociale media verschenen heel wat ongeruste reacties van buurtbewoners over knallen en de brand. "Dat zal wellicht over de banden gegaan zijn", zegt Jasmien O van de brandweerzone Antwerpen in Start je dag. "Het gebeurt wel eens bij heel hevige branden dat de banden het begeven en dat geeft dan een heel luide knal." Wat de brand veroorzaakt heeft, moet nog verder onderzocht worden: "Waarschijnlijk gaat het om een technisch defect aan de remmen." 

De opruimwerkzaamheden zijn nu volop aan de gang. Er waren eerst drie en nu nog twee rijstroken versperd. Dat veroorzaakt een lange file richting Nederland, al tot op de E17 in Kruibeke. Omstreeks 8 uur was het meer dan 2 uur aanschuiven. De Liefkenshoektunnel is tijdelijk tolvrij richting Stabroek.

Meest gelezen