Facebook basisschool

Zaventemse basisschool bijna volledig dicht na coronabesmettingen

In de gemeentelijke basisschool van Sint-Stevens-Woluwe zijn de jongste dagen zes coronabesmettingen vastgesteld. Het gaat om vijf leerlingen en een personeelslid. Gevolg: de leerlingen van alle klassen vanaf het derde leerjaar moeten twee weken thuis blijven en krijgen afstandsonderwijs.

Het is stil aan de poort van de gemeentelijke basisschool in Sint-Stevens-Woluwe. De voorbije dagen raakten vijf kinderen en een toezichthouder er besmet met het coronavirus, waardoor de meeste leerlingen nu afstandsonderwijs moeten volgen. "Twee derde van de leerlingen moeten nu thuis les volgen", zegt schepen van Onderwijs Dirk Philips. (Open VLD) "Concreet betekent dat dat alle leerlingen vanaf het derde leerjaar opnieuw afstandsonderwijs krijgen. Enkel de kleuters van de derde kleuterklas en de eerste graad van het lager onderwijs kunnen nog op de school terecht. Al is er voor hen voorlopig geen voor- en naschoolse opvang omdat alle toezichthouders ook in quarantaine zitten." 

Kinderen worden niet getest

De kinderen die thuis zijn, worden niet getest. "Zij moeten zeker nog tot 7 oktober thuis blijven. Voor de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar betekent dat ook dat ze niet naar de sportlessen of andere naschoolse activiteiten kunnen gaan." De schepen roept de leerlingen en hun ouders ook nog eens op om zich te houden aan de oplegde maatregelen. "Wij vragen hen nadrukkelijk om zich te houden aan alle maatregelen en zeker goed de regels qua handhygiëne op te volgen." 

Meest gelezen