Radio 2

Zwevegem verbiedt vrachtwagens in gevaarlijke straat op weg naar school

In de gevaarlijke Bekaertstraat in Zwevegem zal voor en na schooltijd geen zwaar vrachtverkeer meer mogen passeren. Dat heeft het gemeentebestuur beslist na het dodelijk ongeval daar vorige week. Het verbod gaat normaal gezien volgende week dinsdag in. 

Een meisje van 12 stierf vrijdag nadat ze met haar fiets onder een vrachtwagen was beland die haar wilde inhalen. Er kwam toen veel kritiek op de situatie in de Bekaertstraat. Dat is een belangrijke weg naar school in Zwevegem en er is geen fietspad.

Burgemeester Marc Doutreluingne (Lijst Burgemeester) stelde voor om er als testcase een fietsstraat van te maken. Daar mag je fietsers niet inhalen.  Maar op het schepencollege viel er dus een andere beslissing. Mogelijk komen er eind dit jaar wel fietsstraten in Zwevegem. 

Meest gelezen